MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego...
fot. bschonewille/123RF

Kto nie powinien jeść ostrych potraw? Mogą wywoływać zgagę i podrażniać jelita. Osoby, z tymi chorobami mogą źle się czuć po zjedzeniu chili

Zespół jelita drażliwego i inne choroby jelit

Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego organizmu dawki kapsaicyny zawartej w przyprawach i sosach na bazie ostrej papryczki, osoby cierpiące na zespół jelita drażliwego (IBS), chorobę zapalną jelit (IBD) oraz wrzodziejące zapalenie jelita grubego i chorobę Leśniowskiego-Crohna, powinny unikać mocno doprawionych dań. W ich przypadku podrażnienie błony śluzowej może prowadzić do wystąpienia ostrej biegunki i zaostrzenia objawów choroby.

Zobacz również

Czerwcowe grzybobranie. Pani Monika poszła do lasu na tylko na kwadrans

NOWE
Czerwcowe grzybobranie. Pani Monika poszła do lasu na tylko na kwadrans

Modne kuchnie Krzysztofa Mirucia. Zobacz inspiracje wnętrz od znanego architekta

Modne kuchnie Krzysztofa Mirucia. Zobacz inspiracje wnętrz od znanego architekta

Polecamy

Leciutki suflet czekoladowy. Upiecz luksusowy deser na rodzinne spotkanie

HIT DNIA
Leciutki suflet czekoladowy. Upiecz luksusowy deser na rodzinne spotkanie

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

NIK przeprowadza ankietę na temat przemocy domowej

NIK przeprowadza ankietę na temat przemocy domowej